Blog

Fit for Blended Care Instrument

Posted by Lisette van Gemert-Pijnen in the category Research

Bij Blended Care worden reguliere (face-to-face) behandelingen gecombineerd met online behandelingen, als twee gelijkwaardige behandelvormen die elkaar aanvullen. Hierdoor wordt geprofiteerd van de voordelen van reguliere behandelmethoden (o.a. vertrouwd, persoonlijk contact) én van de voordelen van zorg op afstand (o.a. meer gemak voor de patiënt, mogelijkheden voor personalisatie en afstemming).

Ondanks het veelbelovende potentieel, verloopt de implementatie en uptake van Blended Care in de GGZ nog niet goed. Voor mildere problematiek en eerstelijnszorg bestaan er wel blended behandelprogramma’s, maar met name in de tweede lijn (ernstigere problematiek, multi-morbiditeit) is Blended Care niet gebruikelijk.

In opdracht van (en gefinancierd door) het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft de Universiteit Twente, in samenwerking met verschillende GGZ-instellingen (zoals Dimence, GGNet en Tactus), onderzocht hoe de acceptatie en het gebruik van Blended Care in de tweedelijns GGZ bevorderd kan worden. Op basis van de resultaten van dit onderzoek is het Fit for Blended Care Instrument ontwikkeld. Deze is vanaf vandaag vrij beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie en een download van het instrument.

Tags

Image of

Author

Lisette van Gemert-Pijnen

Read all posts by Lisette van Gemert-Pijnen

Leave a reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *