Nieuwe plek en vorm voor de website Studiesucces Hoger Onderwijs

Posted by Helma Vlas in the category Docentprofessionalisering

Jan Nedermeijer heeft jaren terug het initiatief genomen om een website (Studiesuccesho.nl) op te zettten om onderzoek en ideeën te verzamelen over manieren om het studiesucces van studenten in het hoger onderewijs te bevorderen. Jan zelf leverde het merendeel van de korte maar krachtige items, maar een ieder met belangstelling voor dit thema, kon eigen bijdragen leveren of ergens op reageren.
Een site die zeker populair was en veel interessante en nuttige informatie bood. De laatste tijd als ik de url intypte, bleek de site echter verdwenen. Erg jammer en een gemis, dacht ik. Totdat ik deze week ontdekte dat de eerdere site is overgegaan in een nieuwe site: lde-studentsuccess.com.
Op  de nieuwe website zal er meer aandacht zijn voor researchevidenties, maar ook good practices worden beschreven. De website wordt georganiseerd vanuit het Centre for Education and Learning, een samenwerkingsverband van de Universiteit Leiden, de Erasmusuniversiteit en de Technische Universiteit Delft. Ook voor deze site kunnen bijdragen worden geleverd, al kun je die er niet meer zelf op plaatsen. En gelukkig, de stuwende kracht van Jan Nedermeijer is nog voorhanden. Hij is lid van redactie van de nieuwe website.
Ook handig, de nieuwe site is in het Engels. Het wordt daarmee wat makkelijker om bijvoorbeeld docenten tijdens de trainingen een link te geven naar een interessant artikel.

Maar mocht je de eerdere site nog missen, zoals ik, dan is het archief tot en met 2016 bewaard gebleven en te vinden onder: http://stusuc.curriculumdesignhe.eu/.  Niet alle links zullen bijgehouden worden en werken, maar er is zeker nog steeds veel interessante informatie op te vinden.